Elämäntilanteet muuttuvat - muuttuuko kotisi niiden mukana?

Asumisratkaisuiden suunnittelu lähtee yleensä liikkeelle tarpeista – millainen koti palvelisi tässä elämäntilanteessa tai lähitulevaisuudessa paremmin kuin nykyinen?

Esimerkiksi perheen perustamista pohtiva pariskunta etsinee mieluusti asuntoa, josta löytyy riittävästi huoneita ja elintilaa myös jälkikasvulle. Toiveissa voi hyvinkin olla myös kodinhoitohuone helpottamaan pyykkirumban pyörittämistä tai työhuone mahdollistamaan etätöiden tekemisen toimisto-olosuhteisiin verrattavissa olevassa ympäristössä.

Nykyisten tarpeiden mittainen koti ei kuitenkaan välttämättä palvele yhtä hyvin kymmenen vuoden kuluttua. Ajatukset perhekoosta ovat saattaneet muuttua – työhuone on voinut saada väistyä toisen lapsen oman huoneen tieltä. Ehkä lapsia onkin vielä enemmän ja he jakavat huoneen.

Koti, joka jo lähtökohtaisesti suunnitellaan avaraksi ja esteettömäksi ja jonka neliöt on suunniteltu joustaviksi, on sujuvasti mukautettavissa vastaamaan muuttuvia tilatarpeita.

Lue koko artikkeli tästä